Blogger’dan WordPress’e geçmek

Web’i bilenler bilir fazla girmeden yüzeyden almaya çalışalım. Blogger’da blog veya veya web sitesi yönetmek oldukça şeffaf ve bazı yerlerinde kolaydır. Ancak, siteniz büyüyüp dallanıp budaklandığı zaman blogger artık yetersiz kalır. Bunun yardımına wordpress, joomla, drupal gibi  hosting üzerinden yönetilen sistemler gelir.

Sözü fazla gevelemeden, DD olarak bugünden itibaren WordPress’e taşındığımızın haberini ve bu taşımada ne gibi işlemler yapılır yazmak istedik. WordPress’e geçmenin en temel sebebi google index sayısı, örneğin blogger’da bir yazı 1 kere indexleniyorsa wordpress’te en az 5 katı kadar indexleme yapmakta…

Domain üzerinden blogger’dan WordPress’e geçişte;

  • İlk olarak domaininizi DNS ayarlarını hosting’e çevirin.
  • Blogger’dan sadece aktarmak için blog kayıtlarınız dışa aktarmanız yeterli, diğerlerine dokunmayın.
  • WordPress’te içe aktarmada hesap erişim hatası verdiği için blogger kayıtlarınızı Blogget to WordPress Convert yardımı ile wordpress formatına çevirerek  WP aktarmasıyla yapabilirsiniz.
  • Aktardığınız kayıtlardaki tüm etiketler otomatik olarak kategoriye dönüşmüş olarak gelecektir. Bunları Kategori ve Etiket Dönüştürücü yardımı ile kafanıza göre etiket-kategori ayrımı yapabilirsiniz.
  • En önemli noktaya değinelim; trafik kaybetmeden blogger’dan wordpress’e geçişte dikkat etmeniz gereken nokta Kalıcı Bağlantılar ayarı. Buradaki ayarı Özel Yapı seçip blogger bağlantı yapısına göre, %year%/%monthnum%/%postname%.html bu şekilde girdiğinizde en kolay yönden trafik ve google index bağlantılarınızı kaybetmeden geçebilirsiniz.
  • Kalıcı Bağlantılar yönteminde dikkat edilmesi gereken nokta bazı bağlantıların ingilizce-türkçe karakter uyuşmazlığından dolayı wordpress’in kendi ataması. Bu yüzden bazı bağlantılarınız eskisi ile uyuşmaya bilir. Bunuda manuel olarak tek tek düzeltmekten başka bir çare yok.  Bu yöntem ile siteniz DNS yönlendirmesi ile 1 sn’lik bile kapalı kalmıyor.
  • Sitenizi taşımadan önce Google Analytics kayıt ettirirseniz, en çok tıklanan yazılarınıza öncelik vererek hatalı olup olmadığı öğrenebilirsiniz. Böylelikle yüksek trafik alan yazınız hatasızca google dizininde kalmış olur.

Yorumlarınızı burada yayınlamak isteriz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.